Regler for prissætning af din skrotbil

Regler for prissætning af din skrotbil

I Danmark har vi producentansvar, som betyder, at det er bilimportørernes ansvar at sikre, at bilejere gratis kan aflevere skrotbiler hos de autoophuggere, som bilimportørerne har lavet en aftale med om dette. Hos bedsteskrotpris.com arbejder vi kun sammen med autoriserede autoophuggere. Dog kan du gennem os, få mulighed for at tilbudt en gensalgspris.

Hvad er gensalgspris?

En gensalgspris betyder at du kan sælge din bil billigt, men højere end skrotpræmien, mod at bilen bliver repareret af køber og kommer ud på vejen igen. Gensalgsværdien afhænger selvfølgelig af bilens stand, men tit ligger den noget højere en skrotpræmien. 

En række gensalgs biler der er klar til at komme ud på vejene igen efter endt reperation
En række biler solgt til gensalgspris, som er klar til at rulle på vejene igen.

Modtag 3 gode tilbud i dag

Når du får et tilbud fra bedsteskrotpris.com så har mere end 45 ophugger og bilforhandlere haft mulighed for at vurdere din bils pris. Alt sammen på et sted. Prisen på din bil afhænger meget af hvor i landet du er lokaliseret. Det kommer i bund og grund an på udbud og efterspørgsel. 

Du vælger selv hvor og hvordan

Hvis du vælger at skrotte din bil, har du retten til at aflevere gratis og det gælder for alle biler, uanset hvor gamle de er, og uanset hvornår de er afmeldt hos motorregisteret. De godkendte autoophuggere, som ikke er med i bilimportørernes ordning, kan selv bestemme prisen for at modtage en skrotbil. Du kan frit vælge, om du vil køre til et af de steder, som importørerne har indgået aftale med, eller om du vil køre til en anden godkendt ophugger.

De fleste ophugger tilbyder at stå for det praktiske med afmelding og indsendelse af skrotningsattesten. Prisen herfor varierer, men er typisk 250 kr.

Prisen afhænger af bilens stand

Hvis der mangler væsentlige dele af bilen, må de godkendte autoophugger dog gerne tage penge for den manglende materialeværdi af disse dele. Beløbet må maksimalt være: 300 kr. for en motor, 100 kr. for en gearkasse og 100 kr. for en manglende katalysator.
Husk at din ophugger kan tage penge for at afhente din bil, hvis du ikke selv kan aflevere den. 

Mindst 95% genanvendelse

At sende sin skrotbil til autoophug er en rigtig god – og miljøbevidst måde at skaffe sig af med sin gamle bil på. Dels er der økonomisk gevinst i form af en attraktiv skrotpræmie, og dels kan mindst 95 procent af bilen genanvendes ved effektiv autogenbrug. Dermed ”lever bilen videre” i et nyt kredsløb, hvor alle de genanvendelige dele som plast, jern, metaller og gummi kan få nyt liv som nye produkter. Ofte som nye biler, faktisk. En stor del af de materialer, der anvendes i bilproduktionen, stammer rent faktisk fra gamle skrotbiler.