Nye regler Pr. 1 januar 2020

Nye regler Pr. 1 januar 2020

Pr 1 Januar 2020 kom der nye regler vedr. din skrotningspræmie. Din skrotningspræmie blev digitaliseret og skal fremadrettet søges med dit Nem-Id. 

Hvorfor digitalisering?

Miljøstyrelsen har valgt at indføre en digital skrotnings proces, for at gøre processen nemmere for alle parter, og mest for at sikre at du som sælger af din skrotbil får dine aftalte penge. Desuden også for at ophuggeren slipper for at lege bank eller mellemmand. De nye regler der har været gældende siden 1 januar 2020, gør at du får udbetalt 2200 for din bil gennem dit nem- Id og din nemkonto. Når du logger ind skal du blot indtaste dit registreringsnummer, altså bilens nummerplade og vælge hvilken autoriseret autoophugger du vil bruge. Derfra afleverer du bilen til ophuggeren og efter et par dage vil du modtage dine 2200,- fra miljøstyrelsen. 

Den store udfordring i dette bliver når din bil skal afhentes af din ophugger, og du så skal betale regningen for vognmanden. Hør lige din forsikring inden du bestiller en mand til at hente din bil, om du har vejhjælp der kan bringe din bil til ophuggeren. På den måde sparer du tid, penge og besvær. En afhentning koster typisk 500 kr. Men svinger i hele landet på mellem 200,- til 800 kr. 

Opnå en bedre skrotpris

Vil du derimod tjene lidt flere penge når du skrotter din bil? Hos bedsteskrotpris kan du stadig søge om at få mere for din skrotbil. Når du registrerer bilen hos os, i vores database, bliver den sendt ud til ophuggere i dit område. Ophuggerne går så ind og byder på din bil, og giver de mere end 2200 for din bil, så får du besked herom. Mener din ophugger at bilen er 2600 kr værd, vil du få en besked fra os om at du har fået 400,- mere for din bil, som så skal afregnes med ophuggeren. De 2200,- bliver afregnet med miljøstyrelsen uanset hvad den budte pris for din bil må være. 

Er du stadig ikke blevet meget klogere? Giv os et ring på 31264070 og så vil vi hjælpe dig igennem de nye regler gældende for 1 januar 2020. 

Du kan også se vores lille video om at sælge din skrotbil igennem os, her.